BSI fault - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 406
PeugeotForums.com is the premier Peugeot Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 14-03-11, 09:08 PM   #1
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default BSI fault

I have a 2003 406 HDI and the Head lights and wipers are constantly on and the car refuses to start. Auto tune guy tried to communicate with it but got completely blank reading are there any tips on reseting or am i looking at a bigger fault? Any pointers appreciated, cheers
sully is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 14-03-11, 09:16 PM   #2
Super Moderator
 
john_h's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Location: Gateshead - Tyne and Wear
Posts: 4,546
Default

disconnect the battery and leave for an hour or so and see if that helps.

Edit: "davidireland" will be able to tell you straight away...he's good that way
__________________
John H

!!!READ THIS FULLY BEFORE POSTING NEW THREADS/POSTS!!!

Peugot Planet Map

Used to Own:
Peugeot 307 1.6 Rapier, 4 cyl, 16V, Go-Go Juice, 5 door, 2001, blue

What Happened to My 307

Now currently Owns:
Ford Focus 1.8 TDCI, Climate Pack, 5 door, 2006, silver
john_h is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 14-03-11, 10:23 PM   #3
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by sully View Post
I have a 2003 406 HDI and the Head lights and wipers are constantly on and the car refuses to start. Auto tune guy tried to communicate with it but got completely blank reading are there any tips on reseting or am i looking at a bigger fault? Any pointers appreciated, cheers
Thanks will try it in the morning, appreciated
sully is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 03:38 PM   #4
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 144
Default

hi i had same problem is your immob light on the dash a key in a box? mine would not start and was like yours my com 2000 wiper/light stalk unit was the problem ya can try that hope that helps
frankie406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 05:18 PM   #5
Junior Member
 
nivek's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sunderland, UK
Posts: 22
Default

Good luck, hope its an easy fix
__________________
406 2l coupe / 406 hdi 110
nivek is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 05:21 PM   #6
Senior Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Australia
Posts: 179
Send a message via MSN to amir6662003 Send a message via Yahoo to amir6662003
Default

i think you would need to Download your BSI and Auto configure it, had the same problem with mates car and what i said did the job
amir6662003 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 05:42 PM   #7
Junior Member
 
nivek's Avatar
 
Join Date: Apr 2011
Location: Sunderland, UK
Posts: 22
Default

Quote:
Originally Posted by john_h View Post
disconnect the battery and leave for an hour or so and see if that helps.

Edit: "davidireland" will be able to tell you straight away...he's good that way
__________________
406 2l coupe / 406 hdi 110
nivek is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 11:04 PM   #8
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 144
Default

how do ya download the bsi what is needed i have pp?
frankie406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 15-04-11, 11:41 PM   #9
Senior Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: Galway Ireland
Posts: 472
Default

Quote:
Originally Posted by frankie406 View Post
how do ya download the bsi what is needed i have pp?
Hi frankie,
I have never done an engine/bsi download with pp2000 and don't plan to...
You can re-configure your bsi by selecting manual configuration but this can be chancy....also record before you change anything....
it's a good idea to print out your bsi configuration incase (for some reason)
it's lost at some stage.
__________________
www.407owners.com/forums
risky1 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 16-04-11, 12:01 AM   #10
Senior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 144
Default

hi risky think i'll leave well alone
frankie406 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 06:19 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0