307 Fixes and Problems - Peugeot Forums
Peugeot Forums - Peueot - Citroen Community
Home :: Peugeot Forums :: Rules :: Articles :: About Us :: Partner Vendors :: Advertise


Go Back   Peugeot Forums > Peugeot Models > 307
PeugeotForums.com is the premier Peugeot Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-02-12, 01:20 PM   #1
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default 307 Fixes and Problems

I have two peugeot 307s

Problems time - need some help on this one...
307 SW SXI 2.0 HDI 136 Bhp 2005

Upon a cold start the 307 is hard to start
Once started it smokes white smoke until warm

According to a diagnostic test - injector number 3 is overfuelling
The injectors are (siemens type) they have been replaced with no success.

When warm the car runs alittle rough - although when driven hard all is ok - loads of power - however slow low rev driving - the car jerks alittle bit

We are currently awaiting compression test results to see if we have a bent con rod on cylinder 3, blown head gasket - or leaking valves.

However, there does not appear to be any water or oil loss

Any Help would be appriciated
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 02-02-12, 05:47 PM   #2
Senior Member
 
elmafudd's Avatar
 
Join Date: Jan 2011
Location: leicester
Posts: 678
Default

Turbo repeat sensor????
__________________
Current planet owner.....
elmafudd is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-02-12, 05:58 PM   #3
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default re turbo repeat sensor

hi - thanks for the reply, what does the sensor do ? - where is it and can it be tested - cheers stuart
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 02-02-12, 06:46 PM   #4
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default Turbo repeat sensor

Hi I done some searching on the forum...

and found some refs to Turbo Repeat Sensor... causing juddering etc...

Would this cause the smoking on a cold start also ???

I have tried to contact some of the guys who posted these message re the sensor... but because i am a newbie.. it wont let me...

Any one with any info on this could save my relashionship (girlfriends car ! ) but more importantly the car !
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-12, 08:41 AM   #5
Moderator
 
Stubbo's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Location: Cheshire
Posts: 1,695
Default

Spam away in here until you get to 20 posts

Should be able to pm and get some advice then

Rich

Need 20 posts before PM!!!!!!
__________________
Stubbo is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-12, 09:30 AM   #6
Senior Member
 
matt268uk's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Ringwood,Hampshire
Posts: 322
Default

Could a faulty MAF be the cause of the lumpy, smoky cold hard start ? not too sure about these diesels.
__________________
Peugeot 307 XSI petrol 138
matt268uk is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-12, 10:50 AM   #7
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default

need 12 more posts - so having to type stuff

the 307 xsi - has a 136 bhp engine
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-12, 10:51 AM   #8
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default

307 sw xsi - injector number 3 overfuelling - any ideas
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 03-02-12, 11:22 AM   #9
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default

I hope this is a sensor issue - been quoted a grand+ for a new engine

still awaiting the compression test results..
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 07-02-12, 02:56 PM   #10
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: wales - tregaron
Posts: 47
Default Compression Test results

Compression test for the 307 HDI 2.0 16 valve 136 bhp

result all ok

so what causing the smoky start

any ideas - thanks stuart
Tynant Eng is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Peugeot Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT. The time now is 05:26 PM.



Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0